طراحی و ساخت نخستین دستگاه تصفیه آب توازن کشتی ها در سواحل ایرانی دریای خزر توسط اعضای هیأت علمی دانشگاه گیلان

12 07 2021
کد خبر : 3986469
تعداد بازدید : 19

امروزه، مساله انتقال گونه های مهاجم آبزی ناشی از تخلیه آب توازن کشتی ها به شکل یک معضل جهانی نمود یافته است. با توجه به مشکلات و معضلاتی که در اثر تخلیه آب توازن به اکوسیستم های دریایی وارد می شود، شناسایی گونه­ های منتقل شده و طراحی و ساخت دستگاه تصفیه آب توازن کشتی ها  برای اولین بار در سواحل ایرانی دریای خزر توسط دکتر ناز چائی بخش لنگرودی عضو هیئت علمی گروه شیمی و دکتر اکرم سادات نعیمی عضو هیئت علمی گروه زیست شناسی دانشگاه گیلان انجام گرفت. این طرح در قالب پروژه مشترک بین دانشگاه گیلان و اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان صورت پذیرفت. در پروژه مذکور، آب توازن بارگیری­ شده از مناطق مختلف دریای خزر از نظر حضور انواع گونه های مهاجم بررسی گردید و سپس سیستم تصفیه آب توازن طراحی و ساخته شد.

سیستم تصفیه ساخته شده قابل نصب بر روی کشتی ها بوده و در مقایسه با سایر دستگاههای موجود، هزینه  پایین تر و ایمنی، کارآیی و سرعت بیشتری دارد. آزمایشات کنترلی انجام شده نشان داده اند که این سیستم، کلیه گونه های زیستی موجود در آب توازن و همچنین آلاینده ها و مواد آلی موجود در آب توازن کشتی ها را حذف می نماید. با توجه به کارایی بالا و خطرات زیست محیطی  کم و هزینه پایین تر این سیستم  نسبت به سیستم های مشابه خارجی، دستگاه ساخته شده می تواند به عنوان ابزاری مناسب جهت  کاهش آلودگی آب دریا ناشی از آب توازن  کشتی ها  در بنادر ایرانی و بین المللی مورد استفاده قرار گیرد.

 


دسته بندی :
خبرها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

27 07 2022

بازدید اعضاء کلینیک ارتباط با صنعت دانشگاه گیلان و کارگروه صنایع نساجی از کارخانه ایران پوپلین

شرکت ایران پوپلین (سهامی عام) در تاریخ 5 مرداد ماه 1353 با مشارکت بانک توسعه صنعتی و معدنی ایران و بخش خصوصی تشکیل شد.در حال حاضر این شرکت جزء واحدهای تجاری فرعی شرکت سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی می‌باشد. کارگروه صنایع نساجی با همکاری کلینیک صنعت دانشگاه گیلان روز یکشنبه مورخ 18 دی ماه  1401 در راستای توسعه و ارتقا روابط صنعت و دانشگاه از کارخانه ایران پوپلین بازدید نمودند. در این بازدید، ضمن ارزیابی امکانات و تجهیزات مجموعه‌ی مذکور، پلیمر، الیاف و مواد پیشرفته، فناوری نساجی، فرآیندهای ریسندگی، بافندگی، تجهیزات آزمایشگاهی، رنگرزی، چاپ، علوم رنگ، صنعت پوشاک، مد و طراحی، نانو و زیست فناوری، توسط اعضای هیئت‌علمی دانشگاه گیلان، پیشنهاداتی ارائه شد و طی رایزنی‌های به عمل آمده از جانب کلینک  صنعت دانشگاه، مقرر شد قرارداد همکاری در زمینه‌ی افزایش دانش و فناوری  نوین منعقد  شود.  کلینک صنعت  دانشگاه گیلان در راستای ارتقا همکاری‌های صنعت استان و دانشگاه، سلسله بازدیدهایی از صنایع مختلف خواهد داشت که این بازدیدها با هدف آسیب‌شناسی صنایع و فراهم کردن بستر لازم برای همکاری دانشگاه و مجموعه‌های صنعتی استان انجام می‌گیرد که قرارداد منعقد شده، منتج از این سلسله بازدید‌ها است.